Sağlıklı ve Pratik: Buharlı Pişirici Önerileri

Pişirme yöntemleri arasında buharda pişirme, en sağlıklı yöntemlerdendir. Bu yüzden evde sağlıklı, lezzetli ve kokusuz yemekler pişirmek için kullanabileceğiniz ürünlerin başında da buharlı pişirici çeşitleri gelir. Gıdaların besin değerlerinin korunduğu buharlı pişirme yönteminde kullanabileceğiniz yardımcı araçları ve buharlı pişirici çeşitlerini ve önerilerini yazımızda sizin için bir araya getirdik! Kendine özgü avantajlar sunan, farklı kullanım özellikleri olan, sağlığınızdan ödün vermemeniz için kullanabileceğiniz bu ürünleri yazımızda inceleyebilirsiniz!

Pek çok farklı besini daha sağlıklı şekilde pişirmek için buharlı pişiriciler kullanabilirsiniz. Lezzetli, sağlıklı, vitamin deposu yemekler pişirmede kullanabileceğiniz çeşitli ürünler vardır. Farklı markaların farklı işlevlere sahip ürünleri arasından kendiniz için en uygun kullanıma sahip olanı seçebilirsiniz. Kimi ürün ayrı bir aparattır, kimisi direkt bir pişiricidir. Yağsız, kokusuz ve vitamin dolu yemekler pişirmenizi sağlayacak buharlı pişiricilerin farklı birkaç çeşidi vardır:

  • Çok Fonksiyonlu Buharlı Pişirici: İlk model, en güncel buharlı pişiricilerdendir. Çok fonksiyonlu modeller sayesinde farklı gıdaları pişirebilirsiniz. Ayrıca çok çeşitli pişirme işlemini tek bir ürün sayesinde yapabilirsiniz.
  • Slow Cooker Buharlı Pişirici: Besinleri yavaş yavaş pişirip vitaminlerini korumalarını sağlar. Düşük ısıda pişirim yaptığı için vitamin ve mineral açısından kayıp olmaz. Hem lezzetli hem sağlıklı yemekler pişirmek için idealdir.
  • Çok Katlı Buharlı Pişirici Çeşitleri: Aynı anda farklı besinleri pişirmeniz için idealdir. Her bir kata farklı bir sebze ya da gıda yerleştirebilirsiniz. Kokuların birbirine karışmasını engellerken her gıdayı uygun şekilde pişirir.
  • Katlanır, Buharda Pişirme Aparatı: Tencerelerin içerisine koyabileceğiniz, süzgeç formunda bir üründür. Sıradan bir tencerenin bile içinde buharlı pişirme yapmanızı sağlar. Katlayarak kaldırabilirsiniz, yer kaplamaz.
  • Buharlı Pişirme Tenceresi: Ocak üzerinde kullanabileceğiniz, genellikle iki parçadan oluşan pişiricidir. Tencerenin alt kısmına bir miktar su ekleyip üzerine süzgeçli kısmı yerleştirerek kullanabilirsiniz. Hızlı ve pratik bir yöntemdir. Sebzelerin suya değmeden pişmelerini sağlar.


Evde Sağlıklı ve Kokusuz Yemekler Pişirmeniz için Buharlı Pişirici Çeşitleri!

1-) GoldMaster BİOFİT Buharlı Pişirici

Buharlı pişirici
Sağlıklı, Lezzetli ve Kokmayan Yemekler için GoldMaster BİOFİT Buharlı Pişirici 3 Farklı Sebzeyi Aynı

Üç hazneli ilk pişiricimiz, oldukça geniş bir kapasiteye sahip. Tek seferde ya da ayrı ayrı pişirme yapabileceğiniz bu ürün, mutfaktaki işlerinizi kolaylaştırır. Ayrıca zaman ayarlama özelliğine sahiptir. Bu sayede yemek yaparken tencerenin başında beklemeniz gerekmez. Sebzeli yemekler, et yemekleri, pilav gibi farklı türde yemekleri bu ürün sayesinde pişirebilirsiniz. Ayrıca ürünün geniş su tankı sayesinde her pişirimden önce suyu kontrol etmenize de gerek kalmaz!

2-) Korkmaz A1521 Perla Buharlı 3 Parça Tencere Takımı

Buharlı pişirici
Her Eve Lazım: Korkmaz A1521 Perla Buharlı 3 Parça Tencere Takımı

Buharda pişirici tencereler, kendilerine has bir pratikliğe sahiptir. Aslında klasik bir tencere gibi görünen bu ürün sayesinde evde hızlıca sebzeleri ya da diğer gıdaları pişirebilirsiniz. Yanmaz yapışmaz ve ısıyı eşit şekilde dağıtan süzgeçli bölmesi sayesinde pişirme işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Tencerenin dibine, süzgecin üzerine çıkmayacak kadar su ekleyerek pişirme işlemini yapabilirsiniz. Su ile temas etmeyen ürün sayesinde yiyeceklerin, vitaminlerini korumalarını sağlayabilirsiniz.

3-) Buharda Pişirme Aparatı Haşlama Sepeti Katlanabilir Sebze Pişirme

Buharda Pişirme Aparatı Haşlama Sepeti Katlanabilir Sebze Pişirme
Pratik, Kolay, Kullanışlı! Buharda Pişirme Aparatı Haşlama Sepeti Katlanabilir Sebze Pişirme

En pratik mutlak aletlerinden biri olarak buharda pişirme aparatlarından bahsedebiliriz. Herhangi bir tencereyi buharlı pişiriciye dönüştürmenizi sağlayacak bu alet ile kolayca pişirme yapabilirsiniz. Isıya dayanıklı olan bu aparatın aynı zamanda ayakları da var. Yani tencerenin dibine değmeden, hafif yukarıda kalarak pişirme işlemini yapmanızı sağlıyor. Pişirim için kullanacağınız tencerenin dibine bir miktar su koyduktan sonra süzgeci de yerleştirerek su seviyesini ayarlayabilirsiniz. Daha sonra süzgecin üzerine sebzeleri ya da balık gibi besinleri yerleştirerek pişirmeyi yapabilirsiniz. Bu ürün katlanabilir ve ayaklı olduğu için de her tencere ile uyum içinde diyebiliriz. Kimi tencerenin içinde daha geniş kimisinde daha dar olacak şekilde pişirme aparatını kullanabilirsiniz.

4-) Sinbo 5043 Pişirici

Buharlı pişirici
Yemek Pişirmenin En Sağlıklı Hallerinden Biri için Sinbo 5043 Pişirici

Bütçe dostu olan ve leziz yemekler pişirmenizi sağlayan buharlı pişiricilerden biri de Sinbo’nun 5043 modelidir. Boyutu küçük görünse de hazırladığı yemekleri gördüğünüzde şaşıracağınıza eminiz! Bu ürün; pilav, makarna, sebze yemekleri gibi çeşitli besinleri, vitamin ve mineral açısından koruyarak pişirmenizi sağlar. Ayrıca emniyet sistemi de mevcuttur. Bu sayede suyu bittiğinde otomatik olarak kapanır. Böylece yemekleriniz yanmadan, güvenli şekilde pişirme işlemini tamamlayabilirsiniz.